Дружество Архитектурно наследство

RÖFIX RenoFamily – универсалното решение на проблеми в строителството

RÖFIX RenoFamily – универсалното решение на проблеми в строителството

             Иновативните и минерални продукти от серията RenoFamily са универсално решение на проблеми на всеки строителен обект. Независимо дали планирате саниране, реконструкция или ново строителство – RÖFIX  RenoFamily  ще разкрие нова, прекрасна визия на вашата сграда. Дали структурата да е едра или фина – зависи само от вашите предпочитания. С  RenoFamily  можете всичко!

В резултат на непрекъснатия стремеж на специалистите на RÖFIX да задоволят потребностите на своите клиенти, през 2015 г. към семейството на RenoFamily  се присъедини RÖFIX Renofino®. Той  отговаря на най-претенциозните изисквания за екология и биологично-жилищно строителство.

 

RÖFIX Renostar®, RÖFIX Renoplus® , RÖFIX Renofinish® и RÖFIX Renofino®

 са четирите продукта на линията RenoFamily, които са универсални материали

за проблеми в строителството, но и не само за това.

До скоро на пазара се предлагаха шпакловки за фасади или за възстановяване на мазилки само на основа цимент или полимерна дисперсия. Циментовите шпакловки са минерални, но твърде здрави и нееластични за възстановяване на стари фасади с мазилка. Резултатът е напрежение, пукнатини и отлепване на новия слой.

 

Полимерните шпакловки са еластични и могат да препокрият пукнатините, но пък са твърде плътни и паронепропускливи за обработка на старите мазилки. В резултат на това се появява отлепване и падане на мазилката.

 

Обстойният анализ на тези факти в изследователския център на RÖFIX доведе до създаването на продуктова серия, която подпомага премахването на проблеми, включително и такива върху стари основи.


Решението е в доказалото се от векове свързващо вещество вар, която се съдържа във всички продукти от RenoFamily. RÖFIX Renostar®, RÖFIX Renoplus®, RÖFIX Renofinish® и RÖFIX Renofino® съчетават всички предимства на една минерална шпакловка, с която лесно се оформят модерни и красиви повърхности. Така по възможно най-лесния начин може да се придаде модернистичен и атрактивен облик на всяка сграда. Тези продукти на  RÖFIX имат отлично сцепление с всички видове основи, паропропускливи са и втвърдяват без напрежение. Поради естествената си еластичност покриват пукнатини, а и се обработват както машинно така и ръчно. Освен това отговарят на критериите на baubook.at (интернет портал със списък на всички екологични строителни материали) за екологично жилищно строителство и био – среда в дома.

 

Специалистите на RÖFIX гарантират, че за продуктите от RenoFamily се използват само минерални и строително-биологични, безопасни суровини. Те безпроблемно могат да се полагат в система, защото са изпитани и напълно съвместими. Като завършващи покрития над продуктите от RenoFamily, RÖFIX съветва да се използват минерални, паропропускливи покрития и/или бои. Резултатът е отворена система, не позволяваща развитие на мухал и плесен. Тези продукти  не са подходящи за употреба като шпакловки и лепила за топлоизолация, но могат да се използват за реновиране на стари или повредени топлоизолирани сгради.

 

 

Независимо от проблемите, с които се сблъсквате при строителството или ремонт на сградите, RÖFIX  RenoFamily ще ви предостави отлична възможност бързо и доказано качествено да ги разрешите. Предимствата на тази продуктова гама са в отличната съвместимост на материалите, иновацията в подхода към проблемните повърхности и достигането на забележителен, траен и модерен ефект върху фасадата. Всичко това е постигнато с мисъл за опазване на околната среда – един от основните принципи в политиката на RÖFIX .

Вашият коментар