Дружество Архитектурно наследство

Церемония по награждаване на победителите в IV-ти Национален конкурс на ДАН за дипломни работи в сферата на опазване на архитектурното наследство.

Церемония по награждаване на победителите в IV-ти Национален конкурс на ДАН за дипломни работи в сферата на опазване на архитектурното наследство.

Миналия петък (03.02.2017) в залата на Vivacom ArtHall на ул. Йосиф Гурко №4 се проведе тържествената церемония по награждаването на участниците в нашия четвърти национален конкурс за дипломни работи в сферата на опазване на архитектурното наследство. На събитието присъста голяма част от архитектурната колегия на специалистите в сферата на опазване на архитектурното наследство. Дипломните работи на нашите участници породиха огромен интерес. Радваме се че най-накрая имахме възможност да се видим и поговорим на живо със самите участници. Ако все още не сте успели да разгледата изложбата на дипломните им работи, то имаме добри новини за вас. Изложбата ще остане до обяд на 07.02.2017 (Вторник)  в залата на Vivacom ArtHall, така че все още имате възможност да я разгледате.

Ето и официалното класиране:

-в категория „студентски проект“:

3-то място – арх. Вероника Бонева с нейния проект „Странджа. Ревитализация на странджанските села на примера на село Стоилово“, ПП Странджа, с. Стоилово. Вероника получи: 3d принтирана лампа LampiON на Vood; грамота за 3-то място в категория „студентски проект“; ваучер за 3d принтиране от B2N; свещник VolBox от Volvox; куфърче за архитекти с каталози от Baumit; възглавничка от серията „Стара София“ на Cush.be; рекламни материали от нашите партньори. Наградата обявиха и връчиха нашите приятели от Ardex, които за 4-та поредна година подкрепят нашето събитие.

2-ро място – арх. Боян Костадинов с неговия проект „Интерпретационен център „Солницата““, землище на гр. Провадия. Боян получи:  пуф на Coolinsky; грамота за 2-ро място в категория „студентски проект“; ваучер за 3d принтиране от B2N; свещник VolBox от Volvox; куфърче за архитекти с каталози от Baumit; възглавничка от серията „Стара София“ на Cush.be; рекламни материали от нашите партньори. Наградата обявиха и връчиха нашите приятели от Velux.

1-во място – арх. Антонина Тритакова с нейния проект “Карон Лимен“ – Регионален археологически комплекс“, нос Шабла. Антонина получи: сглобяема маса на Praktrik; грамота за 1-во място в категория „студентски проект“; ваучер за 3d принтиране от B2N; свещник VolBox от Volvox; куфърче за архитекти с каталози от Baumit; възглавничка от серията „Стара София“ на Cush.be; рекламни материали от нашите партньори. Наградата обявиха и връчиха нашите приятели от Тондах.

-в категория „магистърски програми“:

1-во място – арх. Християн Александров с неговия проект „План за опазване на НААР „Дурострум – Дръстър – Силистра“ и урпанизиране на средата му“, гр. Силистра. Християн получи: дизайнерско колело halfbike; грамота за 1-во място в категория „магистърски програми“; ваучер за 3d принтиране от B2N; свещник VolBox от Volvox; куфърче за архитекти с каталози от Baumit; възглавничка от серията „Стара София“ на Cush.be; рекламни материали от нашите партньори. Наградата обявиха и връчиха нашите приятели от Баумит.

-в категируя „любимец на публиката“

1-во място – инж Г.Чернаева с нейния проект  “Епископската базилика в Късноантичния град Залдапа“, м. Калето, общ. Крушари, обл. Добрич. Галина получи: хамак на Айляк Хамак;  грамота за 1-во място в категория „любимец на публиката“; свещник VolBox от Volvox; куфърче за архитекти с каталози от Baumit; възглавничка от серията „Стара София“ на Cush.be; рекламни материали от нашите партньори. Наградата обявиха и връчиха нашите приятели от Баумит.

За нас организаторите събитието тази година се изкачи на съвсем ново ниво. Надяваме се следващата година да успеем да надградим над това което успяхме да направим тази година. Ако искате да ни помогнете в организирането на следващото ни събитие, ако милеете за българското архитектурно наследство, ако искате и можете помогнете ни в нашата мисия. Може да се свържете с нас на email – bg.herritage@gmail.com. Продължавайте да следите нашия сайт за още новини събития и други свързани с културното наследство.