Дружество Архитектурно наследство

Национална конференция с международно участие „КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО – АВТЕНТИЧНОСТ В РИСК“

Национална конференция с международно участие „КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО – АВТЕНТИЧНОСТ В РИСК“


Дружество „Архитектурно наследство“ ще е съорганизатор и домакин на националната конференция „Културно наследство – рискове и възможности“.

Главен организатор е ГИОКИН, а съорганизаторите са  БНК на ИКОМОС, Катедра „История и теория на културата” към СУ, Институт за изследване на изкуствата към БАН, Фондация „Credo Bonum” и Инициатива за стратегия за опазване на недвижимото културно наследство (heritage.bg)

Припомняме ви две от изявленията на дружеството от 2012 г. в линковете по-долу. Радваме се, че проблемите, за които говорим публично от вече три години , ще бъдат обсъдени с колеги и експерти и ще достигнат до повече хора.

 СТАНОВИЩЕ ОТНОСНО: Законопроект за изменение на Закона за културното наследство

Предложения по законопроекта за изменение и допълнение на закона за културното наследство

 

Разгледайте програма на конференцията  и следете събитията на forumnasledstvo.wordpress.com , както и във фейсбук страниците на ДАН и Heritage

 

 

One thought on “Национална конференция с международно участие „КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО – АВТЕНТИЧНОСТ В РИСК“

  1. Владо Руменов

    Здравейте колеги! В качеството си на представител на Гражданска инициатива за опазване на културно-историческото наследство (ГИОКИН), която е главният организатор на Конференцията и не поради суета, а заради коректността ви обръщам внимание на, вероятно недоразумението, че ролята на ГИОКИН изобщо не е спомената, както и гражданската инициатива като институт въобще. Надяваме се да обърнете внимание!

Вашият коментар