Дружество Архитектурно наследство

Откриване на „V-ти национален конкурс-изложба за дипломни работи на тема „Опазване на архитектурното наследство“

Откриване на „V-ти национален конкурс-изложба за дипломни работи на тема „Опазване на архитектурното наследство“

 

На 29.01.2018г. от 18:00 в Дом на киното се проведе официалното откриване на „V-ти национален конкурс-изложба за дипломни работи на тема „Опазване на архитектурното наследство“, организирана от дружество Архитектурно наследство към САБ.

Приветствени слова изрече зам. председателя на дружеството: арх. Валентина Едрева. Като член на УС на дружеството, арх. Добрин Цветков разказа за предстоящия фестивал, в рамките на който на 04.02. от 18:30 ще се проведе и тържественото награждаване на конкурса.

Събитието съвпадна с рождения ден на арх. Анна Неврокопска, член на УС на дружеството и председател на сдружение „Творческа мрежа за културното наследство“.

Посетителите с интерес разгледаха двадесет и петте проекта по опазване на архитектурното наследство. Студентският труд породи дискусия сред участниците и присъстващите професионалисти. Предстои онлайн гласуване за „Любимец на публиката“.

Екипът ни продължава организацията на предстоящите събития в рамките на фестивал „Дни на архитектурното наследство“ с пълна пара. Ще се радваме да станете част от инициативата. По-долу може да намерите и пълна програма на предстоящите събития.

Вашият коментар