Дружество Архитектурно наследство

Покана за изложба и презентации на дипломни работи в сферата на опазване на архитектурното наследство.

Покана за изложба и презентации на дипломни работи в сферата на опазване на архитектурното наследство.

Във връзка с 75 годишнината на Университета по архитектура, строителство и геодезия, Дружество „Архитектурно наследство“ към САБ организира изложба на дипломни работи в сферата на опазване на архитектурното наследство. В изложбата ще бъдат включени дипломните разработки на вече завършили студенти от четири университета в България, в това число и УАСГ. Те взеха участие в IV-тия национален конкурс на Дружество „Архитектурно наследство“ за дипломни работи в сферата на опазване на архитектурното наследство . Изложбата ще гостува във фоайето на УАСГ за периода от 24 април до 03 май.
С удоволствие Ви каним на откриването на изложбата на 24 април, което ще бъде съпроводено с презентации на няколко от участниците в нашия конкурс, които ще представят своите проекти. Презентационният блок ще започне в 19:00ч. във фоайето на УАСГ – „дневната“ на университета. Темите ще бъдат:
  1. Арх. Антонина Тритакова с дипломен проект на тема „“Карон Лимен“ – Регионален археологически комплекс“, нос Шабла. – първо място в категория „студентски проект“.
  2. Арх. Християн Александров с дипломен проект на тема „План за опазване на НААР „Дурострум – Дръстър – Силистра“ и урбанизиране на средата му“, гр. Силистра. – първо място в категория „магистърски програми“.
  3. Арх. Константин Димитров с дипломен проект на тема „Централна железопътна гара Пловдив – „Живот между релси“, гр. Пловдив. – участник в конкурса.
  4. Арх. Стоян Стамов с дипломен проект на тема „Къщата с чемширите – нов живот“, гр. Варна, ул. „Братя Шкорпил“ №1. – участник в конкурса.

 

фейсбук събитие на изложбата – тук
фейсбук събитие за презентациите – тук

Вашият коментар