Дружество Архитектурно наследство

Дипломни проекти в областта на опазването и реставрацията 2013

Дипломни проекти в областта на опазването и реставрацията 2013

Към Д.А.Н. бе отправена покана да присъства на защитите на дипломни работи към катедра „Градоустройство, теория и история на архитектурата“ на ВСУ „Любен Каравелов“. На 28 февруари станахме свидетели на няколко много интересни проекта в сферата на опазването и реставрацията.

Дипломните защити в този ден откри к. арх. Адриана Щерева, която разработва бившите тютюневи складове в гр. Пловдив. Проектът й е за транформиране на комплекса във „Фабрика за културни и хай-тек открития“.к. арх. Борис Борисов с проект за „Музей на автомобилизма“ гр. София (бившите царски конюшни на Фердинанд на ул. Дондуков и бул. Васил Левски – район Оборище).

к. арх. Николета Фаслева „Експониране на археологическите руини на Амфитеатъра в София и урбанизиране на околната среда“ – Arena di Serdica, ул. Дондуков.
к. арх. Светлана Маринова „Минерална баня в гр. Банкя“

к. арх. Иван Пашов – Адаптация на Митницата и комплекса „Трамвайно депо“ (ул. Клокотница и бул. Мария Луиза, гр. София)

рецензент на дипломантите бе доц. д-р арх. Валентина Върбанова

Дипломантите с техния ръководител арх. Валентина Едрева (отляво: арх. Светлана Маринова, арх. Николета Фаслева, арх. Валентина Едрева, арх. Иван Пашов, арх. Адриана Щерева, арх. Борис Борисов)

ДРУЖЕСТВО АРХИТЕКТУРНО НАСЛЕДСТВО приветства младите архитекти и  ги кани да се включат в конкурса, организиран от Д.А.Н. за дипломни работи в сферата на опазването на КИН. Обявявянето на конкурса тепърва предстои, а поканата е отправена и към останалите университети.

Вашият коментар