Дружество Архитектурно наследство

Реновация на скатен покрив.

Реновация на скатен покрив.

Нека да си представим следната ситуация – живеем в къща, радваме се на спокойствие, в повечето случаи имаме малък двор, където да прекарваме прохладните летни вечери, а зимно време да правим снежни човеци с децата си. Вероятно разполагаме с камина, която да ни топли в студените зимни нощи, а през лятото можем да се радваме на приятно хладния ни дом, който оставя жегата извън стените си.

Замисляме ли се обаче какво се намира на върха на цялата тази на пръв поглед толкова прекрасна картина? Дали съвършенството на момента няма да се наруши, ако, докато седим пред камината, покривът започне да капе върху главите ни или ако някоя лятна вечер се събудим от силни ветрове и градушка, които са разпокрили част от покрива ни, поради факта, че не сме обърнали нужното му внимание и сме подценили значението му?

Разхождайки се по улиците и вдигайки поглед към покривите на къщите, които се намират наоколо, често можем да забележим, че части от керемидите липсват, че някои от тях са счупени или се намират под интересен ъгъл върху покрива, държейки се върху него единствено благодарение на щастливата случайност, да видим поставени мушами, изпълняващи ролята на подпокривно фолио, вместо паропропускливи подпокривни фолиа или да забележим още куп нередности.

Тондах предлага оптимални решения както при изграждането на нови, така и при ремонтирането на стари покриви с различен наклон и осигурява всичко необходимо за това покривът да придобие нов блясък и да се подобрят неговите характеристики, благодарение на което той да може отново да изпълнява нормално своите защитни функции. Основно място в продуктовото фолио на Тондах заемат т.нар голямоформатни керемиди. Те притежават всички отличителни характеристики на керамичните керемиди Тондах, като едно от съществените им преимущества е размерът, който е по-голям от стандартния модел керемиди, произвеждани от компанията.

Голямоформатните модели керемиди Тондах Туист XXL, Танго Плюс XXL, Румба XXL и Болеро XXL могат да се прилагат успешно върху скатни покриви с минимален наклон между 12° и 15°, като благодарение на по-големия им формат, е необходимо поставянето на по-малко керемиди на м2, което намалява инвестираните средства в системата и в допълнение се минимизира значително времето за монтаж и полагане на керемидите, керамичните и некеремичните аксесоари.

Друго отличително предимство на керамичните керемиди Тондах е възможността за тяхното хоризонтално и вертикално приплъзване, което е успешно приложимо при реновацията на стари покриви със запазена дървена конструкция. В този случай тя може да не се заменя изцяло с нова, а вместо това върху вече съществуващата конструкция може да се напаснат чрез приплъзване горната керемида по долната, за да не се налага преподреждането на контралетвите в дървената конструкция. При някои модели керемиди Тондах приплъзването може да стигне до 6 см., благодарение на което се постигат равни редове без рязане на керемидите по дължина.

Тондах насочва усилията си към осигуряване на всичко необходимо за сигурен и здрав керамичен покрив. Независимо дали става дума за градеж на нов или реновация на стар покрив, цялостните системни решения Тондах покриват най-стриктните изисквания в бранша и не позволяват отклонение от отличното качество.

Причината за това е съвсем проста – в Тондах съзнаваме отговорността, която носим, предоставяйки нашите продукти. Затова си поставяме за цел не само да изпълняваме стриктно всички правила и норми за производство и доставка на екологични и сигурни строителни материали, но и често пъти имаме амбицията да надминаваме тези стандарти и да определяме нови хоризонти. Защото всеки от нас заслужава да се чувства сигурен под собствения си покрив.