Дружество Архитектурно наследство

Покана за лекция-доклад и дискусия.

Покана за лекция-доклад и дискусия.

Дружество „Архитектурно наследство“ има удоволствието да ви покани на лекция-доклад с последваща дискусия. Събитието е предвидено като съпътстващо към официалното откриване на IV-ти национален конкурс изложба на ДАН за дипломни работи в сферата на опазване на архитектурното наследство. Откриването ще се проведе в залата на VivaCom Arthall на адрес ул. „Йосиф Гурко“ № 4, 1000 София, етаж втори, Ето и програмата за деня на откриването на изложбата (31.01.2017г.):

14:00 ч. – Официално откриване на конкурса-изложба и приветствено слово на арх. Габриела Семова – председател на управителния съвет на Дружество „Архитектурно наследство“.

 

14:30 ч. – Лекция-доклад на инж. Габриеле Роско на тема: Методология на укрепването на историческите сгради – „Проектът за укрепване не е подчинен на проекта за реставрация на архитектурните паметници, той е опората на интервенцията“.

14:50 ч. – Лекция-доклад на арх. Моника Сорти на тема: Паметниците на културата като взаимодействие между архитектура, природни елементи и мислови пространства – „Размисъл за стратегиите за остойностяване на културните пейзажи:.

15:10 ч. – Отворена дискусия на тема „Образователните подходи за опазване на архитектурното наследство в българските университети„.

инж. Габриеле Роско

Арх. Моника Сорти

 

 

 

 

 

 

 

 

Инж. Габриеле Роско и арх. Моника Сорти са членове на сдружението Multiverse, което е обединение на фирми и отделни специалисти в сферата на опазване на културното наследство с изключително богат опит и иновативно мислене.  Повече за тях и тяхната работа може да научите на този адрес.